tisdag 2 juli 2013

Tankar på rosens dag.

Upptäckte just att det är Rosens dag idag. Det är ju inte helt lätt att hålla koll på "alla dessa dagar" och jag måste erkänna att många av dem inte intresserar mig det minsta. Men rosen är väl trots allt något som vi alla har ett förhållande till? Själv gillar jag inte rosbuketter något vidare men tycker mycket om rosenträdgårdar. Vad har vi för rosor i butiken, jag började genast inventera bad vi har för rosor i vårt sortiment...


Den här härliga rosbrickan är svensktillverkad, froZen time design har specialiserat sig på brickor av gamla fina tygtryck. Brickan är 31 cm i diameter och kostar 325 kr. Det är en present som står sig och hur härligt är det inte att ta sin rosendricka med sig ut till rosenträdgården balanserad på en rosig bricka!


Vill man frossa vidare i rosor så har vi ett fantastiskt franskt tyg med rosor! Det kostar 198 kr/m och är nog främst tänkt till gardiner (det faller jättefint), men kan säkert användas till kuddar, dukar och annat som piggar upp tillvaron!


Ekelunds handduk ROMANCE med rosa rosor är liksom de flesta av Ekelunds handdukar en mycket uppskattad gåva som har lite längre livstid än en bukett rosor. Den är vävd i bomull och kostar 115 kr.

Vill du göra en egen ros så kan du ju alltid virka en prinsesstårta, på Järbos hemsida hittar du en gratis beskrivning. Det ska bli spännande att se om det kan tänkas bli några rosor på IdoCUs pysselkväll i kväll.



När det gäller rosorna ute i trädgårdarna här omkring så var det många som for illa under vårens torka. Själv är jag väldigt glad att rosen som min mammas farfar köpte på Göteborgsutställningen 1923 överlevde och får fira sin nittionde sommar här. (Bilden är från en sen höst för några år sedan och rosen ser betydligt piggare ut idag). Här hittade jag lite spännande att läsa om om utställningen som gav oss Liseberg, Botaniska trädgården, Svenska Mässan, Naturhistoriska museet och en hel del annat som vi fortfarande kan glädja oss åt i Göteborg.

Nu är det dags att packa bilen så att jag är redo för IdoCU-pyssel så fort jag har stängt! Ha en fin rosdag och på tal om temadagar, på lördag är det internationella kyssdagen! Missa inte det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar